Darilo ob rojstvu:
mala pozornost za velike korake

darilo-ob-rojstvu

Darilo ob rojstvu je bržkone eno najpomembnejših daril v življenju. Saj je vendar prvo, ki ga dobimo, ko novo življenje ugleda svet. Drži, da si ga mogoče novorojeni otrok ne bo zapomnil (ali pač?), zagotovo pa se bo v spomin vtisnil mami. Če ne drugače, na kakšni od fotografij. Skušajmo tisti ali pač v zgornjem oklepaju pretvoriti v realnost. Kako? Seveda tako, da poskrbimo za darilo ob rojstvu, ki ne bo le enodnevna muha. Ki bo kvalitetno in seveda uporabno.Na tržišču je zares ogromno izdelkov, ki imajo “nalepko” darilo za rojstvo otroka.

Kako se odločiti, katero je torej tisto pravo darilo ob rojstvu? Imamo nekaj (uporabnih) nasvetov, ki jih dobiš v nadaljevanju. ➡

Povprašali smo mamice, katera darila so tista, ki so nanje in na njihove novorojenčke naredile največji vtis. In seveda, najboljši nasveti so mama-mami ali mama-prijateljici, ki podarja darilo za rojstvo otroka svoji prijateljici. Hkrati smo tukaj ulovili dve muhi na en mah, saj mame rade povedo tudi, katero je bilo darilo za njih same, ki jih je najbolj raznežilo. Ja, tudi darilo ob rojstvu za mamico je sestavni del današnjega zapisa. Za najbolj hvaljena pa se je izkazala izbira darila v kompletu, torej skupno darilo za novorojenčka in mamico. Nimaš ideje, kaj bi to lahko bilo? Danes ti izdamo vse. Super ideje za super darilo ob rojstvu – novorojenčka in mame.

 

Darilo za rojstvo otroka: kvaliteta nad kvantiteto

 

Prvo in tako preprosto pravilo. Naj vedno zmaga kvaliteta. Razmišljamo v smeri, koliko daril dobi novorojenček. In če bi vsak kupil goro kičastih in neuporabnih izdelkov, kaj se s temi izdelki zgodi? Romajo v koš. Izginejo. Čez leto dni se nanje nihče ne bo spomnil. Je to naš namen, naša želja? Seveda ne. Želimo si, da je naše darilo za rojstvo otroka posebno, tako kot je posebna nova duša, ki je prijokala v ta divji svet.

Zato: izberi manj, a tisto kvalitetno.

Jasno je, da je včasih (no, ali celo vedno) težko izbrati primerno darilo, ampak z nekaj truda (in ne z darili na “prvo žogo”) nam bosta hvaležna tako mama kot dojenček. Malce bo treba iz cone udobje, mogoče kakšen klik ali korak več. Pa kaj zato, novo življenje si vendar zasluži prav to.Kako darila ob rojstvu, ki jih poklanjamo (pretežno po celotni Evropi) najpogosteje narediti bolj prijazna do novorojenčka, mamice in nenazadnje tudi do okolja?

 

Najpogosteje kupljena darila ob rojstvu. So mamicam in novorojenčkom zares všeč? 

 

? PLENICE: Zagotovo eno tistih daril, ki jih najpogosteje poklonimo ob rojstvu. Boste odšli v prvo trgovino in kupili najbolj poznano znamko in s tem zaključili? Pomislite: je mamica, ki ji kupujete plenice navdušena nad temi plenicami? So primerne za dojenčkovo kožo? In za naš planet? Saj verjetno že veste kako velike onesnaževalke planeta so planice. Koliko odpadkov je to. Vesela novica je ta, da na tržišču obstajajo plenice, ki so razgradljive in lahko romajo na kompost. Preden se lotite nakupa – vprašajte mamo, kakšne plenice uporablja.. Mogoče pa bo odgovor: “Pralne”.

? OBLAČILA: Če si že mamica, potem verjetno veš, da si kdaj v dar (sicer v najboljši možni luči) dobila oblačila, ki niso bila najbolj po tvojem okusu. Ali pa oblačila, ki jih imaš že več kot dovolj. Ja, bodimo iskreni, vsak ima svoj okus. In s tem ni popolnoma nič narobe, le upoštevati moramo to dejstvo, ko se lotimo nakupa. Mogoče pa je mamica pristaš rabljenih oblačil? Ali denimo takšnih brez potiska. Ne mara roza barve, ali kaj podobnega. Če že želite podariti kak kos oblačila – izberite takšnega, ki bo prijazen koži novorojenčka in ki bo po možnosti zdržal še kakšno generacijo več.

? IGRAČE: No, tukaj se šele začne prava norija pri ponudbi. Preprost nasvet bi bil – ne kupujte igrač, naj starši sami izberejo najprimernejše igrače za svoje malčke. Takšne, ki ustrezajo njim in s tem njihovim malčkom. Če pa že – skušajte zaobiti police s kričečo plastiko. Izberite denimo raje les. Igrač je zares v vsakem stanovanju z malčki vedno preveč.

darilo-za-rojstvo-kvaliteta

Pri katerikoli kategoriji naj velja: darilo za rojstvo otroka naj bo kvalitetna pozornost. Ker, kaj pa zares majceno bitje potrebuje? Ljubezen, spanec in mleko. Ja, seveda kakšno igračo in obleke. Plenice in vse ostalo. Ampak, verjemite, vse to sta starša že pripravila.Ker, nekje smo že prebrali. Vaše darilo = vaše sporočilo. (Ja, pri izbiri darila za poroko.).

Torej, kaj boste z darilom sporočili bitju, ki se spoznava s svetom v katerem bo preživel nekaj desetletij?

Tudi mi smo za kvaliteto, zato na naših policah same kvalitetna darila za novorojenčke. Preveri!

 

Darilo ob rojstvu za mamico

 

Ko se rodi otrok, se rodi mama. To drži. In vloga mame je posebna vloga, ki vsako žensko postavi na novo pot in jo opremi z veščinami, ki jih prej ni poznala. No, verjetno tudi s kakšnim sivim lasem več, vsekakor pa jo potisne iz cone udobja in nauči plavati v razburkanem oceanu (še neznanih) občutij in dogodkov.

Lepo je, da darilo ob rojstvu prejme tudi mama. Veš, pod katero darilo ob rojstvu za mamico, se podpiše prav vsaka? Šopek in nekaj sladkega! Ja, seveda. Klasika, s katero ni moč zgrešiti.

darilo-ob-rojstvu-korak

Ampak hej, kaj pa kaj drugačnega, malce manj klasičnega?Mamice, sploh tiste, novopečene, so venomer v lovu za informacijami. Ko pride v družino novorojenček se spremeni življenjski tok. Biti prvič mama je zares prvič. Zato so informacije zares zlata vredne – tiste o razvoju, o psiholoških vidikih materinstva, o mejnikih, …

Darilo ob rojstvu za mamice ja tako lahko tudi dostop do informacij. Do predavanj, ki mamico učijo in spodbujajo na poti materinstva. Biti mama je ena sama velika šola. Podpora, ki jo lahko dobi na tovrsten način: z znanjem, je zares kvalitetna. In mame se strinjajo, da je to eno boljših daril ob rojstvu otroka. Prave in kvalitetne informacije, ki jim lahko zaupamo. Recimo: Veva.si

 

Darilo za novorojenčka in mamico: skupno razvajanje

 

darilo-ob-rojstvu-cas

To so darila, za katere mamice pravijo, da so res najboljša, a vendar premalokrat podarjena. Še vedno je namreč v naše razmišljanje preveč ukoreninjena miselnost, da mora biti darilo – takšno ob rojstvu kot tudi za katerokoli drugo priložnost – fizične narave. No, pa temu ni vedno tako.

Zglancane in klišejse zgodbe o tem, kako je nekomu najlepše podariti čas, imajo tu svoje mesto.

Podarite darilo za novorojenčka in mamico v katerem bosta uživala oba – SKUPAJ. Skupen čas novopečene mamice in dojenčka je dragocen. Namenjen je spoznavanju in ja, razvajanju. Se ti že svita o čem govorim?Ja, o skupnih vadbah, v katerih uživata tako mama kot dojenček. Skupno darilo za novorojenčka in mamico je lahko nekaj zakupljenih ur za plavanje v bazenu. Ali skupne vadbe z mamicami in dojenčki. Pa seveda tudi masaža. To je čas namenjen samo mami in novorojenčku – in če kaj, to šteje. Skupen čas. Samo zanju. Hvaležnosti ne bo konca.

 

Darilo ob rojstvu: darilo, ki ga podarite le enkrat

 

darilo-ob-rojstvu-sporocilo

Če si darilo za rojstvo otroka osmišljate kot nekaj v roza odtenkih za deklico in nekaj v modrih odtenkih za fantka, poskušajte izstopiti iz svojih okvirjev. Darilo ob rojstvu je pravzaprav kot darilo ob poroki – le enkrat ga podarite eni osebi. Zato, razmislite o tem, kako podariti nekaj, kar ima globljo vrednost. Nekaj, kar bo dojenčku (in mamici) prišlo prav tudi v prihodnosti. Lepo je kupiti oblačilce ali igračo, drži. Pa vendar, naložba v znanje in skupen čas šteje največ.

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.