Cvetlični horoskop: astrološka znamenja & rože

Cvetlični horoskop pove, katero cvetje pritiče kakšnemu nebesnemu znamenju. Če iščete darilo za določen nebesni znak ali pa ste le radovedni, si preberite tale cvetlični horoskop. Kaj menite, bo horoskop zadel ujemanje med vašim znakom in najljubšim cvetjem, ali pa bo “usekal” mimo.

Horoskop in cvetje: laž ali resnica?

Horoskop predstavlja dvanajst nebesnih znamenj, v katerih smo rojeni. Nekateri vanje brezpogojno verjamejo, spet drugi horoskop vidijo kot popolno izmišljotino. Spadate v prvo ali drugo skupino? Se ravnate po svojem nebesnem znamenju ali ste njegovo popolno nasprotje.

Ne glede na to, v katero skupino spadate, temu, da ste rojeni v določenem astrološkem znamenju ne morete ubežati. Zanimivo je, da marsikdo poseduje lastnosti, ki veljajo za določeno znamenje – pa če si to prizna ali ne. Če ne drugega, je horoskop lahko zelo zabaven.

cvetlicni-horoskop
Poiščite vaše nebesno znamenje in preverite, katero cvetje vam je pisano na kožo.

Cvetlični horoskop kot vodilo pri izbiri šopka 

Cvetlični horoskop vam pove, katero cvetje je primerno za vaš astrološki znak. Pomaga vam pri odločitvi za darilo, če poznate nebesno znamenje osebe, za katero izbirate cvetoče darilo. Pomagal vam bo odgovoriti na dilemo, kako izbrati šopek cvetja. Šopek rož iz Sanjskega šopka je idealno darilo za vse priložnosti, zato s pomočjo horoskopa izrazite ljubezen in naklonjenost – in to z rožami, ki so primerne za posamezno astrološko znamenje. 

Astrološki znaki in rože (s pojasnili)

Škorpijon → 23.10. – 21.11.

Škorpijoni so izredno strastna znamenja in kaj je bolj strastnega od šopka vrtnic. Te krasne rože predstavljajo ljubezen, čustva in strast. Marsikdo te rože podarja čisto brez pomena, prav tako kot škorpijon raztresno kaže intenzivnost in ljubezen. Za to nebesno znamenje so primerne tudi druge temno rdeče rože, saj vse prikazujejo enake lastnosti, obenem pa so tudi misteriozne. 

Idealen šopek za škorpijona: Za čustvenega in strastnega škorpijona je najboljša izbira šopek, ki je “močan” in dinamičen. Vsekakor naj vsebuje vrtnice. Njihova barva določa različne pomene, zato so vrtnice primerne tudi za podarjanje med prijatelji. Rdeče so seveda rezervirane za ljubezenska sporočila.

Strelec →  22.11. – 21.12.

Strelci so polni močne energije, ambicij in odprtega uma, so navdušeni nad potovanji in novimi izkušnjami. Njihovo raznoliko osebnost najbolje predstavljajo nageljni, ki imajo več različnih pomenov. Te rože predstavljajo ljubezen, navdušenje, srečo in fantazijo – odvisno od njihove barve. Dolgo obstojni nageljni pa predstavljajo moč in vztrajnost, oboje lahko povežemo s strelcem.

Šopek za strelca ali strelko: Cvetlični horoskop pravi, da gredo strelci odlično skupaj z nageljni. Unikatna in dinamična struktura te rastline se odlično ujema s strelčevim karakterjem. Strelcu lahko podarite šopek, ki je v celoti sestavljen le iz nageljnov, ali pa mešan šopek.

 

astroloski-znaki-roze
Cvetlični horoskop vam lahko služi tudi kot vodič pri izbiri darila.

Kozorog → 21.12. – 19.1.

Kozorog je predstavljen kot odgovoren in zanesljiv. Kozorogi uživajo v varnosti, konsistentnosti in disciplini. Za to so za njih primerne mačehe, ki predstavljajo ljubezen, oboževanje druge osebe in resnično prijateljstvo.

Astrološko znamenje kozorog: Za kozoroge so primerni različni šopki, a naj ne kršijo preveč pravil. Kozorogi so namreč znani po nagnjenosti k tradiciji in sigurnosti. Pravijo, da jih najbolje odražajo mačehe. Te so super popestritev najrazličnejših cvetličnih aranžmajev. 

Vodnar → 20.1. – 18.2.

Za vodnarja so najbolj primerne orhideje, ki so elegantne, delikatne, eksotične in močne. Nanje močno vpliva okolje, kar je zelo podobno vodnarju, saj se radi »hranijo« z energijami drugih ljudi. ♒ Obenem so tudi progresivni, neodvisni in zanimivi, prav tako kot orhideje.

Darilo za vodnarja: Popoln šopek za vodnarja z eno besedo: progresiven. Naj bo napreden, nekoliko drznih oblik in nenavadne kombinacije cvetov. Cvetje in horoskop v primeru vodnarja dovoljujeta veliko svobode – kar tudi odlično odraža karakter vodnarjev in vodnark. 

Ribi → 19.2. – 20.3.

Najbolj primerne rože za ribi so vodne lilije, ki so tako kot ribi artistične in malenkost čudaške v njihovem bivanju. Večkrat same sebe zalotijo pri lebdenju, uživajo v življenju in so izredno zabavna družba.

Nebesno znamenje ribi in rože: Za ribe je značilna njihova dvojnost. Lahko so zelo vesele in družabne, po drugi strani pa potrebujejo tudi trenutke zase. Njihov idealen cvet so lilije: prijetne, obrnjene navzven in hkrati nekoliko nenavadne. 

horoskop-in-roze

Oven → 21.3. – 20.4. 

Šeboj (ki ga največkrat vidimo v zlati barvi) je simbolična rastlina za voditelja nebesnih znamenj. Te rože predstavljajo čutno strast ovnov. Primerne roža je tudi kostanjevičevje, ki predstavlja prijazno naravo, obenem pa je povezana tudi z globoko naklonjenostjo in skrbjo.

Kaj kupiti ovnu? Ovni so znani po skrbnosti do bližnjih in odnosu do narave. Idealen šopek za ovna ali ovnico je sestavljen iz poznanih cvetlic (nič eksotike). Lahko je okrašen z nekaj vejicami ali travami, ki jih najdemo v naravi. 

Bik → 21.4. – 20.5. 

Bik so znani po svoji senzualni in ljubeči naravi, obenem pa so tudi oni radi ljubljeni. Najbolj primerna roža za njih je lilija, ki predstavlja plodnost in čistost. Lilija ima tudi zapeljiv in dišeč faktor, ki bo biku zagotovo všeč.

Kako razveseliti bika? Astrološki znak bika je znan po čutnosti. Takšen naj bo tudi šopek zanj. Čuten, nekoliko drzen (a ne preveč) in zapeljiv. Vsebuje naj cvet lilije, ki ga lahko dopolnimo še z kakšnimi drugimi cvetovi po izbiri. 

Dvojčka → 21.5. – 20.6. ♊

Dvojčki so izredno družabni, samozavestni in radodarni. Vodi jih kreativnost in nikoli jih ni strah predstaviti svojih idej. Obenem imajo tudi naravno karizmo in šarm, kar velja tudi za sivko. Ta s svojo barvo in vonjem izstopa prav tako kot dvojčkiDvojčki imajo radi sivko: Astrološki znaki in rože so super okvir, ko gre za izbiro cvetja. Cvetlični horoskop dvojčkom pripisuje sivko. Ta bo popestrila šopek s svojim izgledom, pa tudi z vonjem. 

Rak →  21.6. – 22.7. 

Vrtnice vseh barv so povezane z znamenjem raka. A bela vrtnica je rojstna roža vseh, ki so rojeni v raku. Barva predstavlja nedolžnost, čistost in mladost, kar izredno dobro sovpada z znamenjem raka.

Rak bo vesel vrtnice: Podobno kot za škorpijone so tudi za rake idealne rože vrtnice. A če smo pri škorpijonu govorili o močnih barvah (lahko tudi temnih), je pri rakih to ravno obratno. Raki so znani po svoji nežnosti, zato naj izbira barve vrtnic to upošteva. Predlagam vrtnice v svetlih odtenkih, ki so lahko samostojne, ali pa skombinirane v mešanem cvetličnem aranžmaju. 

cvetje-in-horoskop

Lev →  23.7. – 22.8.

Sončnice prinesejo takojšnje veselje, še posebej divjim levom. Prav tako kot sončnice, so tudi levi izredno topli, strastni in dinamični. Sončnice predstavljajo tudi zvestobo in srečo, kar sta dve dodatni lastnosti levov.

Takole presenetite leva: Avgust je mesec, ko slavijo levi. In prav v tem času začnejo cveteti tudi prostrana polja sončnic, ki lepšajo pokrajino. Sončnica je rastlina pozitive in moči, je velika, mogočna in dobrohotna – prav tako, kot ljudje, rojeni v znamenju leva. 

Devica → 23.8. – 22.9.

Krizanteme so prefinjene rože, ki so polne barv in osebnosti. Prav tako kot ljudje, rojeni v znamenju device, so drzne, a obenem skromne. So odporne in predstavljajo srečo. Tudi device so odporne in perfekcionistične, zato so krizanteme kot nalašč rože za njih.

Prava izbira rož za devico: Popoln šopek za devico ne velikosti XXL. Popoln šopek za devico je šopek normalne velikosti, ki bolj kot po velikosti izstopa po izboru rož. Cvetlični horoskop pravi, da so krizanteme popolne rože za device. Poleg krizantem bi šopek za devico vseboval še drugo cvetje, ki bi skupaj tvorilo lep, nežen in ravno prav nenavaden šopek. 

Tehtnica →  23.9. – 22.10.

Tehtnice so zbrane in uravnotežene, zato so zanje najbolj primerne klasične vrtnice. Obenem so tudi strastne glede pravice in imajo izredno močne mnenje o tem, kaj je prav in kaj narobe. In prav tako kot vrtnice, jih imajo prav vsi radi.

Klasika za tehtnice: Tehtnice se težko odločajo med različnimi opcijami, zato najpogosteje posežejo po klasiki. Enako velja pri cvetju. Znamenje tehtnice najbolje odraža vrtnica, ki jo lahko podarimo v šopku ali pa kot en sam cvet – cvet ljubezni. Če želimo nekaj dinamike, jo lahko dosežemo z barvami cvetov. 

Cvetlični horoskop: sklep

Ogledali smo si, kako gredo skupaj astrološki znaki in rože. Če potrebujete še kakšen dodaten nasvet v zvezi s cvetličnim horoskopom, vam z veseljem svetujemo. Če pa boste podarili šopek po naših smernicah, bomo zelo veseli vaše povratne informacije na Instagramu!

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.