Ideje za materinski dan, ki niso naprodaj

Ideje za materinski dan lahko dobite zelo enostavno. Greste v trgovino ali pobrskate po spletu. A kot zagotovo veste tudi vi, se najboljših stvari v življenju ne da kupiti. Zato vam predstavljamo 5 idej za materinski dan, ki bodo vašo mamo razveselile, presenetile in zares ganile. Ideje, ki niso naprodaj, a vedno dosežejo tisti pravi učinek. Ideje, ki so nenavadne, unikatne in preprosto … nekaj več.

Ko pride materinski dan, kupljeno darilo pomeni le piko na i. Darila za materinski dan, ki bodo prebudila mamina čustva, naj bodo nekaj posebnega. Oglejte si nekaj idej, s katerimi boste letos poskrbeli za toplino, nasmeh, pa tudi za kakšno solzico sreče.

Fotografije, opremljene z vašimi spomini

ideje-za-darila-za-materinski-dan
Podarite ji fotoalbum, v katerem niso le fotografije. Popestrite ga z vašimi spomini in poskrbite za čisto veselje (in smeh) ob listanju! ?

Ker iščete ideje za materinski dan, ki so nekaj (p)osebnega, so fotografije zagotovo prava izbira. ?  Zakaj? Zato, ker so dokument časa. Odnosa. Ker so čisto zares trenutki, ujeti v večnost. Prepričana sem, da imate na telefonu 3865 slik, ki bodo tam tudi ostale. Gotovo so med njimi tudi fotografije mame, družinskih članov, hišnih ljubljenčkov … Natisnite te fotografije in iz njih ustvarite fotoalbum.

? A naj ne ostane pri tem. Poskrbite še za osebno noto, ob kateri bo mami zaigralo srce. Fotografije opremite z različnimi napisi, informacijami, zabavnimi dejstvi. Potrebujete nekaj idej? Vsako fotografijo še dodatno “opremite” z nečim osebnim, unikatnim:

• Dopišite poleg slike vaš spomin na trenutek, ki je ujet na sliki.
• Vaših prvih 5 asociacij, ki vam pridejo na pamet ob pogledu na sliko.
• Zapišite zanimiv in unikaten “naslov” vsake slike (lahko tudi smešen).
• Zapišite čas in datum, kdaj je bila slika posneta.

Ideje za materinski dan: Steklen kozarec

Stekleni kozarci za vlaganje so res priročna rešitev, ko želimo podariti nekaj povsem unikatnega. Nanje lahko pišemo s flomastrom ali ga oblepimo za lepši izgled. A najpomembnejša je seveda vsebina.

Predlagam vam, da kozarec napolnite z majhnimi listki. Vsebina (in število) teh listkov pa je lahko seveda zelo različna. Lahko zapišete spomine na mamo, vaše najljubše skupne trenutke, lepe misli … Če iščete ideje a darilo za materinski dan, ki bo res čustveno, pa vam bo tale zagotovo všeč:

ideje-za-materinski-dan
Steklen kozarec za vlaganje + nekaj listkov + vaše ideje = popoln recept za mamino srečo

365 razlogov, zakaj je vaša mama najboljša

Ok, tole ji bodo zavidale vse prijateljice. Pripravite 365 majhnih listkov in na vsakega napišite en razlog, zakaj imate svojo mamo radi, kaj na njej obožujete, za kaj ste ji hvaležni, lekcije, ki vas jih je naučila … Listke spravite v kozarec in ga zaprite. Iz kozarca potem mama vsak dan v letu vzame en listek. In se vsak dan razveseli. Mogoče kdaj potoči kakšno solzo sreče. Se vsak dan spomni na vas, saj ste ji s to idejo za materinski dan polepšali prav vsako jutro.

Napišite ji pismo

Darilo, ki jo bo razveselilo bolj, kot katerakoli kupljena stvar. K pismu se bo lahko vračala kadarkoli, saj je ta ideja za darilo za materinski dan pravzaprav večna. ? Zagotovo vas zanima, kaj v pismo sploh napisati? Mislite, da nimate talenta za pisanje? Vam je težko pisati kar tako, v tri dni? Nekaj idej za naslov vašega pisma (seveda si lahko izmislite svojo):

✍️ Mama je ena sama (opišite njeno unikatnost, kaj jo dela takšno, kot je, kaj pri njej cenite …)

✍️ Moj prvi spomin nate (lahko je kaj zabavnega, kakšna anekdota, šolski dogodek …)

✍️ 5 stvari, ki jih imam po tebi (poiščite vajine skupne točke in ji povejte, da ste ji za to hvaležni)

✍️ Mami, priznam, imela si prav (priznajte ji, da je včasih le imela prav, čeprav je niste vedno upoštevali ?)

ideja-za-materinski-dan-pismo
Napišite mami pismo, v katerem se ji iskreno zahvalite za vse, kar vam je dala. Verjemite, da ga bo skrbno shranila – v poseben predal, v spomin in v srce. ?

Cvetlične ideje za darila za materinski dan

Za vse mame, ki obožujejo cvetje.

Je med njimi tudi vaša? Tudi, ko podarjate nekaj cvetličnega, bodite izvirni in osebni. Naberite šopek travniškega cvetja. Pošljite ji šopek njenih najljubših rož. Ustvarite sliko iz suhih, sprešanih cvetov. Sklenite ji naročnino na šopek za daljše obdobje, da jo bo šopek svežega cvetja vsak teden ali mesec presenetil na njenem hišnem pragu (to možnost zaenkrat v Sloveniji ponuja Sanjski šopek).

Da bo učinek res maksimalen, pokapljajte vaše cvetlično darilo z njenim najljubšim eteričnim oljem ali parfumom. 

Podarite ji kupone

Za opravila, ki jih boste naredili namesto nje. ? Za stvari, ki jih ji boste pomagali urediti. Za razvajanje, ki si ga le redko privošči. Kupone lahko oblikujete na računalniku ali pa ročno. Pomembna je njihova vsebina. Nekaj idej, ki jih bo 100 % z veseljem unovčila:

• Kupon za kuhanje nedeljskega kosila.
• Kupon za pomivanje posode.
• Kupon za menjavo gum na njenem avtu.
• Kupon za masažo.
• Kupon za skupno večerjo v njeni najljubši restavraciji.

Že imate idejo za kupon, ki ji ga boste podarili? Ne pozabite mu določiti roka trajanja, saj mame rade pozabijo nase, medtem ko brezpogojno skrbijo za druge. In prav to je razlog, da si letos zaslužijo prav posebno presenečenje. Takšno, ki seže do srca. ?

Boste uporabili kakšno od naštetih idej? Imate svojo unikatno idejo, ki bi jo želeli deliti z drugimi? Delite jih z nami na Instagramu Sanjski šopek. Veseli jih bomo!

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.