Kje kupiti evkaliptus?

Kje kupti evkaliptus, se sprašujete? Popolnoma vas razumem! In imam veselo novico:

✅ Lahko ga naročite kar po spletu,

✅ mi pa ga hitro & varno dostavimo

✅ na katerikoli naslov v Sloveniji.

Spletno naročilo evkaliptusa

Evkaliptus je ena najbolj očarljivih in fotogeničnih rastlin, ki vedno bolj pridobiva na svoji priljubljenosti. V naravi ga najdemo v »deželi tam spodaj«, a se je zaradi svoje priljubljenosti sedaj razširil povsod po svetu. Med več kot 500 vrstami evkaliptusa obstaja kar nekaj takšnih, ki jih lahko imamo kar doma v lončku. Kje kupiti evkaliptus, preverite spodaj.

Več kot rastlina …

Ko pomislimo na evkaliptus, najprej pomislimo na majhne prikupne koale, ki lahko na dan pojedo tudi do enega kilograma evkaliptovih listov. Evkaliptus pa ne prija samo njim. Dober je tudi za nas:

→ evkaliptov čaj deluje antibakterijsko in antiseptično;
listi evkaliptusa so izjemno aromatični in dajejo pečenim jedem prav poseben okus;
v različnih pripravkih evkaliptus zdravi naše dihalne poti in blagodejno vpliva na kožo;
evkaliptov ekstrakt v žvečilnih gumijih ugodno vpliva na ustno votlino.

A bodite previdni…ni vsak evkaliptus primeren za uživanje in nego. Če se boste sami lotili kuhanja pripravkov, prej dobro preverite, kateri evkaliptus boste uporabili.

Kje kupiti evkaliptus?

Ne glede na uporabno vrednost evkaliptusa, pa je njegova dodana vrednost zagotovo tudi eksotičen in atraktiven izgled, ki privlači vsakogar. Različno velike vejice in listi evkaliptusa, ki so vedno bolj priljubljen dekorativni element v šopkih in cvetličnih aranžmajih, so na voljo skorajda v vseh cvetličarnah po Sloveniji. A kje kupiti evkaliptus v lončku oziroma njegovo sadiko?

  • v različnih vrtnarijah po Sloveniji
  • na tržnicah večjih mest
  • v Sanjskem šopku v Škofji Loki
  • lahko pa ga naročite kar po spletu.

Tukaj lahko naročite najbolj fotogeničen evkaliptus pri nas

 

V Sanjskem šopku lahko dobite prezimni evkaliptus (eucalyptus gunnii), zagotovo eno najbolj fotogeničnih vrst evkaliptusa. Rastlina se bohoti s čudovito modro obarvanimi listi, ki s starostjo postanejo podolgovati in temno zeleni. Ta vrsta evkaliptusa ima tudi močno aromo, saj vsebuje velike količine eteričnega olja.

 

Kje kupiti evkaliptus
Evkaliptusove vejice so na voljo v mnogih cvetličarnah. Pogosto z njimi okrasnimo šopek svežega cvetja. Če pa želite evkaliptus v loncu za dekoracijo doma, ga lahko kupite v Sanjskem šopku v Škofji Loki, ali pa ga naročite kar po spletu.

 

Zakaj evkaliptus iz Sanjskega šopka?

V Sanjskem šopku dobro poslušamo svoje stranke in spremljamo trende. Vemo, da je sedaj čas, ko prvo mesto na lestvici najbolj priljubljenih cvetlic s pozitivnim vplivom na počutje prevzemajo sobne rastline. Kako jih izbrati? Svet botanike je res neskončen, a trenutno med sobnimi rastlinami prevladuje zanimanje za eksotični evkaliptus.

Poskrbeli smo, da pri nas dobite tisto najbolj popularno vrsto evkaliptusa, ki mu naše podnebje še vedno ugaja. Pri zaupanja vrednih dobaviteljih smo izbrali najlepše rastline, ki sedaj čakajo samo na vas. Z nasveti, kako negovati vaš evkaliptus, smo vam vedno na voljo. 

Je tudi vas zajelo navdušenje nad evkaliptusom?

In, mimogrede. Pri nas imamo tudi EVKALIPTUS ZA POD TUŠ! ? Privošči si svoj šopek evkaliptusa in se sprosti.

Kje kupiti evkaliptus na spletu?

Podarite evkaliptus sebi ali ga pošljite kot presenečenje. Privoščite svojemu domu čudovito zeleno popestritev, naročite evkaliptus kar na spletu in nestrpno pričakujte dostavo na dom. Vaš evkaliptus bomo skrbno zapakirali ter varno in zanesljivo dostavili na izbran naslov.

Spletno naročilo evkaliptusa v loncu

Pa še en namig: V botaničnih krogih je znano, da je čez zimo dobava evkaliptusa v naših krajih nekoliko težja. Predlagam, da z nakupom ne odlašate, saj se lahko zgodi, da evkaliptusa preprosto ne bo mogoče dobiti po sprejemljivih cenah. Za informacije o razpoložljivosti nas spremljajte na Instagramu.

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.