Šopek za kozoroginje
&
Tjaša Kokalj Jerala

sopek-za-kozoroginje

Tjaša Kokalj Jerala je prepoznavna ikona v svetu mode. Zmagovalka Miss Universe Slovenije, leta 2007. Blogerka, voditeljica, fotomodel. Ženska, s stilom. Njeni modni nasveti so se povezali s prepoznavnimi blagovnimi znamkami oblačil, tudi modnih dodatkov in kozmetike.

In z decembrom je postala tudi ambasadorka šopka KOZOROG.

 

Šopek za kozoroginje: enostaven le na prvi pogled

sopek-za-kozoroginje-2
Unikaten šopek pisan na kožo vztrajnim in odločnim kozoroginjam.

Šopek za kozoroginje je v barvni paleti nanizan s hladnimi barvami, ki nakazujejo na resnost astrološkega znamenja kot je kozorog.

Kombinacija različnih odtenkov bele, sive in zelene je za znamenje kozoroginj prava kombinacija. Na prvi pogled enostaven šopek, a ko ga pogledaš bliže, se v njem skriva pravi cvetni vrtiljak. Kot samo znamenje kozoroga: na zunaj resni in zadržani, a ko se vam pustijo približati, spoznate, da so zelo prijetne in zanesljive osebe.

Tudi oblike cvetov, ki sestavljajo šopek so na prvi pogled zelo enostavni, lahko bi rekli nič posebnega. A, ko se ustavite in si vzamete trenutek, vidite, da temu ni tako. Šopek je poln drocenih detajlov, ko zagledate prvega, se odpre še tretji in četrti. Raziskovanju ni konca.

Šopek za kozoroginje sestavljajo: Vax, kaaps, liziantus, zajčki, šlajer, evkaliptus.

Poglej tudi ostale šopke za astrološka znamenja.

 

Je Tjaša Kokalj Jerala tipična kozoroginja?

Za kozoroge rado velja, da že kot mali otroci vedo, kaj bi v življenju radi dosegli, bili. Cilj je jasno začrtan in zelo pomemben. Je bilo tako tudi pri Tjaši?

“Uh, ne bi rekla tega za sebe. Bila sem zelo prepričana, da bom postala odvetnica, sodnica, kasneje prevajalka. Šla sem v popolnoma drugo, malce bolj umetniško smer, kamor me je vodil in peljal manekenski svet.”

 

“Samotarka, sama s svojimi mislimi.”

 

Je otroštvo preživljala obdana z družbo ali raje v samoti z načrti življenjskih planov v roki?

“Sem imela veliko družbe, veliko različne, a bila sem tudi rada sama. Samotarka, sama s svojimi mislimi. Še danes – imam rada družbo, ampak rada sem tudi sama, da imam malce miru.”

sopek-za-kozoroginje-4
Šopek KOZOROG: za dekleta, zanesljiva na vseh življenjskih področjih.

 

“Čutim dolžnost in odgovornost, da sem dosledna.”

 

Ambicija, odločnost, vztrajnost – vrline, ki jih občudujemo pri kozorogih. O tem, ali je tudi Tjaša takšna, je namesto nje odgovoril kar njen soprog Klemen, ki je pritrdil na vse tri pridevnike. Sama pa dodaja:

“Jaz bi bolj rekla, da čutim dolžnost in odgovornost, da sem dosledna tako v poslovnem kot tudi zasebnem okolju.”

Zaupanje pa je tisto, ki ga kozorogom primanjkuje. Stežka ga vzpostavijo, zato se rado zgodi, da bo delo, ki ga opravljate zanje strogo preverjeno ali pa popravljeno po  njihovih načelih.

“Včasih sem prehitro zaupala, oziroma se prehitro navdušila nad nekom, zdaj pa imam težavo spustiti nove ljudi v svoj krog. Ne bi rekla, da je težava, ampak bolj učenje iz napak.”

sopek-za-kozoroginje-3
Tjaša: “Svojih ciljev nimam tako zelo jasno in močno začrtanih.”

 

“Rada imam lepe stvari, ampak ne za vsako ceno in imam raje čas zase, kot pa da bi po cele dneve delala. Tukaj bi rekla, da nisem tipična kozoroginja.”

 

Višja, najvišje kar se da – to je prava kozorogova mantra. Kaj pravi Tjaša na tovrstno doseganje ciljev, je to ona? Kako se počuti, ko je na cilju? Jo preplavi strah, ko ni ničesar več, po čemer bi še posegla?

“Mogoče, kar se tiče doseganja ciljev, sem tudi precej tekmovalen človek. A nimam svojih ciljev tako zelo jasno in močno začrtanih, vsaj ne v smislu denarja, statusa … to mi v resnici ne pomeni veliko. Rada imam lepe stvari, ampak ne za vsako ceno in imam raje čas zase, kot pa da bi po cele dneve delala in garala za nek cilj. Strah je zelo poredko prisoten, morda ravno zato, ker niso moji cilji tako zelo strogo in dokončno določeni. Tukaj bi rekla, da nisem tipična kozoroginja – bolj ‘go wih the flow’.”

Kozorogi niso ljubitelji sprememb. Tudi Tjaša?

“Hmmm … spremembe v stilu ja, v življenju malce slabše ujemanje. Nimam rada nekih velikih sprememb, sem bolj človek rutine, a bi rekla, da se hitro potem spet znova sestavim.”

sopek-za-kozoroginje-5
Tjaša: “Nimam rada nekih velikih sprememb, sem bolj človek rutine.”

 

“Ne odstopam od svojih prepričanj.”

 

Je Tjaša človek moralnih načel?

“Bi rekla, da ja. Ne odstopam od svojih prepričanj in včasih sem tudi kar brezkompromisna do drugih, ki morda mislijo ali čutijo drugače. A tega se vedno bolj zavedam in se poizkušam malce ‘skulirati’ v svojih prepričanjih, vsaj kar zadeva ostale ljudi, ki seveda lahko in morajo misliti s svojo glavo.”

Kako pa Tjaša in rastline, so si blizu?

“Bom rekla, da vedno bližje. Včasih so bile v mojem stanovanju le umetne rože, hehe, zgodilo se je celo, da sem umetno rožo eno leto zalivala, predno sem ugotovila, da je umetna. Ni ravno moj najbolj ponosen trenutek. Vedno pa imam rada sveži šopek cvetja na jedilni mizi. Ko se rožicam malo posvetiš, jih bolje spoznaš, jim nameniš malce več pozornosti, ti to začnejo vračati in danes imam kar nekaj lepih rož v stanovanju, ne duha ne sluha o umetnih. Lahko bi rekla, da je to začetek ene ljubezni, lansko leto sem si tudi na balkonu začela ustvarjati svoj zeleni kotiček. Moj dedi, ki je imel v Ljubljani veliko vrtnarijo in cvetličarno, bi bil ponosen :)”

Najljubša med njimi?

“Vsekakor ne morem iti mimo svojih poročnih rož – bele hortenzije in kale. Za doma pa se najraje pocrkljam s šopkom tulipanov ali ranunkul. Te tudi najraje podarjam.”

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.