Evkaliptus za pod tuš: to moraš doživeti!

Evkaliptus za pod tuš – verjemi, to je nekaj, kar moraš imeti. In ta izkušnja. Ja, preprosto – moraš jo doživeti! Za tisti del dneva, ki ga imaš samo zase. Vdih, ki potuje skozi tvoje celotno telo in sprosti vsako mišico. Ta vonj, nekaj tako omamnega, tako sproščujočega.

Evkaliptus, ki smo ga v zadnjem obdobju spoznavali kot sestavni del šopkov, pa tudi kot nadvse prijetno, nezahtevno lončnico, zdaj dobiva nove dimenzije uporabnosti. Pa ne samo uporabnosti, tudi poln je pozitivnih lastnosti, ki božajo našo dušo. Čistijo našega duha. In eden načinov, ki bo poskrbel, da se boste počutili kot prerojeni je – da evkaliptus vzamete na zmenek s seboj pod tuš.

Zdaj pa k zgodbi → povem ti, katere so pozitivne lastnosti evkaliptusa, zakaj boš oboževala evkaliptus pod tušem, kako ti pomaga pri dvigu življenje energije.

 

evkaliptus-tus-2

Evkaliptus in njegove pozitivne lastnosti

Evkaliptus je Slovenijo obnorel pred nekaj leti. Kot že izpostavljeno, najpogosteje kot sestavni del šopkov, pa tudi kot samostojna dekoracija prostorov. Njegov minimalističen izgled je pravzaprav pravo nasprotje tega, kar predstavljajo njegove lastnosti, ki skrbijo za naš boljši vsakdan. Raziskave, ki ugotavljajo njegove pozitivne vplive na naše zdravje, vsakoletno dodajo še kakšno v prid tej izjemni rastlini.

Katere dobre lastnosti mu torej pripisujemo?
✫ Evkaliptusovo olje lahko spodbuja odziv imunskega sistema.
✫ Izvleček evkaliptusa lahko deluje kot sredstvo za lajšanje bolečin mišic.
✫ V Aboriginski lekarni je evkaliptus veljal kot zdravitelj glivičnih okužb in kožnih ran.
✫ Evkaliptus je v pomoč tudi pri zdravju zob, kjer je aktiven v boju proti bakterijam.
✫ Je priljubljeno domače zdravilo za prehlad in bronhitis, okužbi dihal.

Vsekakor pa velja dodati, da deluje nadvse pomirjujoče, če ga s seboj vzamemo pod tuš. Mi mu pripišemo še lastnost – zmanjšuje raven stresa.

Z evkaliptusom pod tuš? Ja, res paše!

Ta magična rastlina bo zares še dodatno oživela pod vročim tušem, skupaj z vami. Vsakič, ko boste šopek evkaliptusa zagledali pod vašo prho ali v banji, se boste spomnili, zakaj je tam in se hkrati opomnili, da si vzamete nekaj trenutkov zase.

 

evkaliptus-tus

 

Kako deluje?

Ko boste šopek evkaliptusa postavili pod vašo prho, bo ob stiku z vročo vodo pričel oddajati omen, aromatičen vonj. Če ste že bili na potovanju v kakšnih tropskih krajih, vas zna spomin ponesti tja. No, sicer pa je to lahko tudi moment za sanjarjenje.

Sicer pa tudi realnost je zdaj lepa, kajne? Ko veste, kako si s čisto preprostim trikom doma pripraviti tropski zimski spa, ki bo blagodejno vplival na vaša dihala, na sproščanje mišic, predvsem pa bo skupaj z vodo blagodejno vplival tudi na tok vaših misli. Če si boste, ob ritualu redno ponavljali še kakšno izmed manter s pozitivnim nabojem, je zmaga vaša! Izpod tuša bo prišla prerojena oseba, polna pozitivnih misli, pripravljena na vse življenjske izzive!

Evkaliptus za pod tuš – navodila za uporabo

Uporaba evkaliptusovega šopka pod tušem zares ne potrebuje podrobnih navodil. Zmernost pa, kot povsod, velja tudi tukaj. Če se vam bo zdelo, da kopalnica postaja “prepolna” aromatičnih vonjav pri katerih težko dihate, takrat je čas, da odprete okno na stežaj. Za naslednjič pa mogoče zmanjšajte številko evkaliptusovih vejic.

Evkaliptus za pod tuš najdete v naši spletni trgovini. Naročilo je preprosto, dostava hitra.

Preden se z evkaliptusom odpravita na zmenek, ga oprhajte samega, da z njega sperete morebitne nečistoče.

Šopek bo svoji namembnosti služil približno dva tedna.

 

evkaliptus-tus-4

Kako evkaliptus ohraniti svež dalj časa?

Vejica evkaliptusa je res tako izjemna zadeva. Ko se boste pobližje spoznali s to rastlino, se boste preprosto zaljubili. In glej, že smo razkrili, kako sila dobro vpliva na naše počutje. Zdaj razkrijemo še drugo plat – tisto, ko boste z evkaliptusom olepšali vsak kotiček vašega doma. Tako simpatičen je, da je njegova prisotnost v prostoru preprosto srčna. Dobro se počuti sam, v prozorni vazi. Seveda pa odlično sodeluje tudi v družbi drugih cvetk. Po navdihu.

In zdaj k vprašanju, kako ga svežega ohraniti kar se da dolgo? Sila preprost trik.
Ko v dom prinesete šopek evkaliptusa mu vedno prirežite stebla. Prav s tem postopkom – prirezovanja vejic, bo evkaliptus izgledal sveže in oddajal svoj omamen vonj.

In tako ga lahko brez težav selite iz kopalnice v spalnico, pa spet nazaj v kopalnico, pa v kuhinjo. Ko ga boste postavili v vazo mu namenite mlačno vodo. Ob vsaki menjavi pa vodo zamenjajte. Preprosto, kaj?

Proces čiščenja z evkaliptusom in žajbljem

Evkaliptus bo s svojimi pozitivnimi lastnostmi v tvoje življenje vnesel novo svežino. Sprostil bo tvoje telo, zbistril tvoje misli. In veš kaj? Da še dodatno podpreš svoj proces čiščenja slabih energij in odpreš vrata in okna novi, zmagovalni energiji, ti predlagam še sledeče: prižgi si žajbljevo kadilo!

Zmagovalna kombinacija, ki odlično opravlja svoje delo: čistita bolečino, strahove, vsa naložena bremena. Zdaj je čas ZATE! Da zaživiš v vsej svoji veličini, s svojimi potenciali, ki kličejo, da jih daš na piedestal.