Zakaj ženske obožujejo rože
in kakšen vpliv imajo na njihova čustva?

Se sprašuješ kako svoji dragi izkazati ljubezen? Kako prijateljici polepšati dan, jo narediti bolj ženstveno, bolj srečno?

Odgovor je sila preprost: pokloni ji rože.

Veliko razlogov je zakaj ženske obožujejo rože in zdaj že z znanstvenimi dokazi lahko potrjeno, da rože na ženske (no, pa iskreno, tudi na moške) vplivajo nadvse pozitivno.

Zdi se, da rože simbolizirajo ljubezen in vso lepoto tega sveta. Če samo pomisliš, kako izjemno se je sprehoditi čez cvetoči travnik rož v zgodnjem pomladnem jutru. Prijetno, kaj?

zenske-obozujejo-roze-06

Danes ti zaupam 5 razlogov, zakaj ženske obožujejo rože in verjamem, da prepričam tudi tebe – rože so res izjemne in v svojem pomenu prekašajo marsikatero drugo darilo.

1. Ženski nasmeh ob poklonu rož je neprecenljiv

Mogoče se tudi tebi zdi, da je zapravljanje denarja za rože, ki v nekaj dneh ovenijo res sila trapasta stvar. Ampak, razlog zakaj ženske obožujejo rože se skriva drugje – namreč, ta občutek, ko ženska prejme šopek rož je trajen.

Zlahka ti bo opisala vsak trenutek v življenju, ko je od nekoga prejela rože in podoživela občutja, ki jih je takrat gojila. In na drugi strani, tudi ti, ki si ji rože podaril/a, boš težko pozabila tisti njen nasmeh ob tem, ko je dobila rože v dar. In v tem je čar, v tem romantičnem občutku, ki ga sprožijo rože, ko jih nekdo pokloni v dar ženski.

Vrednost torej ni v denarju, ki ga zapraviš za nakup rož, ampak v nasmehu, iskricah v očeh, ki ti jih ženska nameni ob lepem šopku cvetja.

 2. Rože so romantične, so jezik ljubezni

Že od nekdaj velja, da ženski, ki ji želite poklonite naklonjenost, podarite cvetje. In, ko boste po ulici ponosno zakorakali s šopkom rož ali zgolj rdečo vrtnico, namenjeno njej, bo videla, da vas ni sram pokazati svoje moškosti in ponosa. Takrat bo v vas prepoznala moškega, ki ve, kako se streže romantiko.

Za marsikaterega moškega je namreč še danes pod častjo nositi rože, saj le te simbolizirajo ženstvenost.

Rože so jezik ljubezni. Ko zmanjka besed, bodo spregovorile namesto nas. Rože imajo posebno moč. Znajo vzbuditi tiste prave občutke, ki jih težko ubesedimo.

Ženske obožujejo rože tudi s tega naslova, ker razumejo, da včasih moški težko izrazijo vsa svoja čustva.

enske-obozujejo-roze-04

3. Ženske so kot rože – posebne, lepe

Simbolika, ki jo ljudje radi uporabljamo že od nekdaj. Lepoto ženske, primerjamo z lepoto rož ali obratno. In res, drži. Ženske so posebne in so lepe. Vsaka na svoj način. Prav zato si zaslužijo biti spoštovane, pocarkljane, ljubljene. In tu se zgodi še en magičen moment, zakaj ženske obožujejo rože.

Ko v dar prejmejo izjemen šopek, ga vzamejo za svojega. Počutijo se tako posebne kot je poseben šopek, ki so ga prejele v dar. Poistovetijo se z njim in to lepoto v tistem trenutku tudi izrazijo.

Ko ženski podarite rože ji s tem pokažete, da izražate skrb do nje, do njenih čustev. In to je tisto, kar v življenju ženske šteje največ – dokaz, da vam je mar zanjo.

4. Občutek pomembnost – vaše in njene

Ja, drži. Ko bo gospodična prejela šopek, ki ga ne pričakuje in bo nad njim navdušena, boste nad sabo navdušeni tudi vi. In ne, to nikakor ni sebična gesta.

Ta občutek, da ste razveselili žensko je vreden vsake cene. Se strinjate? Ona se bo počutila pomembno in hkrati bo kovala v zvezde tudi vas. Vi ste tisti, ki ste jo naredili pomembno, srečno, ljubljeno. To je torej win-win kombinacija.

zenske-obozujejo-roze-07

5. Ker si to zaslužijo

Rože poklanjamo ob različnih priložnostih – kot darilo ob rojstnem dnevu, za valentinovo, materinski dan, dan žena. So del našega življenja. Tako kot ljudje, ki jih imamo radi. In prav vsakdo si v življenju zasluži biti ljubljen. In z rožami pokažemo to, kar včasih težko izgovorimo: ponos, ljubezen, opravičilo.

Mama, sodelavka, žena, hčerka. Ženska si v svojem življenju na vsake toliko časa zasluži svoj šopek rož. Naj po priložnost posebna ali čisto vsakdanja. Preprosto, ona si to zasluži. Ker je mama. Ker je uspešno dokončala projekt. Ker se je zaročila. Postala maturantka. Rože so poklon, ki si ga zasluži. Vsaka na svojem odru življenja.

Ženske obožujejo rože in zna se zgoditi, da se to ne bo spremenilo, dokler bo obstajal naš planet in ljudje na njem. Obožujejo vse kar je na njih – barve, vonj, strukture. Vsaka ima svojo najljubšo. In ko spoznate njo, boste spoznali tudi njeno rožo.

Tako kot obožujejo rože bodo oboževale tudi vas, ki jim boste s šopkom rož polepšali življenje.

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.