BOŽIČNA DARILA: izbor najlepših iz Sanjskega šopka

Božična darila in njih nakupovanje ali izdelava zna biti velika zagata ali pa nadvse prijetno opravilo. Nekateri komaj čakate, da lahko odvihrate po nakupih in na lov za božičnimi darili, spet drugi, si belite glavo z vprašanji “No, kaj bomo pa letos kupili za Božička?”

In eni in drugi. Razumem vas. In hkrati vam sporočam: Vsi smo na istem. Pride kakšno leto, ko kar pokamo od idej, kaj bomo podarili članom družine, kolegom, sodelavcem. Spet drugo leto se mučimo z idejami in težko iztisnemo kakšno pametno iz svoje zakladnice.

Zato sem se letos odločila, da vam priskočim na pomoč.

Pripravila sem izbor daril, ki jih za svoje najdražje lahko najdete pri nas, v Sanjskem šopku. Čisto tako, za vsak slučaj, če je letos tisto leto, ko ste brez idej, kakšna bodo vaša božična darila.

Da ti bo lažje, sem ideje razdelila v 3 sklope:

 Božična darila za družino.
 Božična darila za prijatelje.
 Božična darila za sodelavce.

Dodala pa sem še …

Nekaj čisto preprostih trikov za zavijanje daril.

Božična darila za družino

bozicna-darila
Božična darila za družino naj bodo polna ljubezni.

Darila, ki jih ob božiču poklanjamo naši družino, so lahko najlažja, no lahko pa tudi najtežja izbira. En droben nasvet, preden, podam svoje ideje: Poslušajte jih. Ne samo v času praznikov, kar čez celo leto. Če boste dobro poslušali, se vam utegne zgoditi, da izbira darila niti ne bo tako težka stvar, saj vsi svoje želje večkrat povemo na glas.

#1 Veš, katero je najlepše darilo za nežnejši spol, ki ga letos postavljam na prvo mesto? 

To je: NAROČNINA NA ŠOPEK.

Mislim, da bi težko dobila lepše darilo od tega! Se strinjaš? Prav vsaka predstavnica nežnejšega spola bo navdušena nad to izjemno lepo gesto. In če jo na naročnino naročiš za daljše časovno obdobje, ne dvomim, da bo hvaležna prav vsakič, ko ji bomo dostavili svež šopek cvetja! Super ideja, kaj?

Namig: Da bo presenečenje še večje, ji ob božiču podarite samo prvi šopek. Seveda bo navdušena nad šopkom, ampak kako bo navdušena šele, ko bo na njej naslov prišel še drugi in tretji.

#2 Kaj pa za darilo moški del družine?

Ja, priznam, naš studio res ne poka po šivih od daril, ki bi bila pisana na kožo moškim. Ampak, kaj se pa vseeno najde.

NAMESTO ROŽ je en tak super izdelek. Notranjost je tista, ki bo razvajala njegove brbončice. Še bolj zgovorna pa je njegova zunanja embalaža. Pelicon pivo, v izvirnem darlinem zvitku z napisom “Because you can’t drink flowers”

Če vam je všeč samo zunanjost in bi vsebino raje zamenjali s čim konkretnejšim, pa seveda poskrbimo tudi za to. 

#3 Božična darila za najmlajše v družini, ki niso kič in igrače

Ustrelim kot iz topa: SREČA NA VRVICI.

Ta večen, unikaten venček je super dekoracija za otroške in mladinske sobe. Da bo sreča popolna, ne pozabite na ogled tega istoimenskega filma v času božično-novoletnih praznikov. Koliko (kosmate) sreče na kupu. Otroci bodo hvaležni na skupen čas z družino in venček jih bo vedno znova spominjal na ta čas in na večer, ko ste skupaj gledali film.

 

Božična darila za prijatelje

bozicna-darila-za-prijatelje-1
Božična darila za prijatelje naj bodo zaupanja vredna – kot naša prijateljstva.

Naši prijatelji. Naša druga družina ali kot rečejo radi, družina, ki si jo izberemo sami. Veliko solz in smeha je skritih v teh odnosih. Globokih zaupanj, neprespanih, opojnih noči, divjih izletov, pogovorov, toliko čustev, objemov, poljubov. Ob njih in v krogu njih smo postali kot oklepniki. Z njihovo podporo nas ne ustavi nič. A kaj jim ušpičiti za božično darilo, to je zdaj vprašanje. 

#1 Na prvo mesto pride naša draga OLJKA.

Toliko nas je, ki jo obožujemo. In veš kaj, oljka bodo oboževali tudi tvoji kolegi. Ona pa bo oboževala njihovo družbo.

Ta unikatno razmršena lepotica bo delila srečo. Njen vpliv na dobro počutje je resničen. Dobra informacija je tudi ta, da ni kaj prida zahtevna. 

#2 V ožji izbor božičnih daril za prijatelje gre tudi: BOR LEPIH ŽELJA.

Prisrčen mali bor ima močno simboliko. Znano je, da obnavlja našo čustveno energijo.
Vrača življensko radost. Kot nalašč za praznike, polne topline in ljubezni.

#3 Kako je lepo, ko oživi spomin, na katerega smo čisto pozabili. Veš, kaj imam v mislih? Pobrskaj med tisoči fotografij, ki jih imaš na telefonu. Izberi takšno, ki je polna veselja. In jo vloži v VENČEK V OKVIRJU. Če imaš posebne želje, se oglasi, skupaj narediva okvir, ki bo fotografiji res dal še globlji pomen. Za prijatelje vse!

 

Božična darila za sodelavce

bozicna-darila-za-sodelavce
Majhne pozornosti povezujejo – naj to delo opravijo tudi božična darila za sodelavce.

Kako je fino, ko je med sodelavci dobro razpoloženje, kajne? Z majcenimi pozornostmi boste to zlahka dosegli. Saj imamo vsi radi darila, je tako? In tako lepo je, ko z darili, še posebej v tem prazničnem času, kličemo na plan našega otroka v sebi z iskricami v očeh, ki so svetlejše od vsakega ognjemeta.

Moja prva izbira, ki pravzaprav lahko spada prav v vse kategorije božičnih daril, je:

#1 SMREČICA LEPIH ŽELJA

Veš, zakaj je tako posebna, tako ljubka? Ker nanjo prilepimo lističe z željami, ki jih želiš sodelavcem ob vstopu v novo leto. Ljubezen, zdravje, pogum … Podari lepe želje na enem drevescu. Smrečica lepih želja je trajna. Rastla bo skupaj z vašim podjetjem, z vašimi odnosi. In vedno bo spominjala na letošnje leto.

#2 MALO DARILO VELIKEGA PRIJATELJSTVA

Glej, za srečo res ne rabiš veliko. Vodilo vsakega dobrega odnosa je iskrenost in razumevanje. Darilo velikega prijateljstva je v malem steklenem valju s plutastim zamaškom, skrit suh šopek. Nekaj različnih, z različnimi sporočili. Med njimi zagotovo takšni, primerni tudi za tvoje sodelavce: veselje, ponos, pogum …

#3 VOŠČILO V OKVIRJU

Tako preprosto vošilo, a tako simpatičen izdelek. Naj bo srečno. Naj bo zdravo. Naj bo zaljubljeno. Naj bo veselo. Katerega izbereš?

 

Drobni triki za zavijanje (božičnih) daril

Če me spremljaš, potem veš, da sem nekaj trikov za zavijanje novoletnih daril že podelila s teboj. Če ti je prispevek slučajno utekel, si ga nujno poglej: 6 idej za zavijanje daril. Izveš, kako hitro, enostavno in naravi prijazno zaviti darila, da bodo izgledala sijajno.

Danes pa še nekaj drobnih trikov, ki bodo tvoja darila naredila še lepša in še bolj plemenitejša.

#1 Uporabi že uporabljeno.

Hm, kaj mislim s tem? Le malce predrugačena skovanka za znano frazo, ki sliši na ime ponovna uporaba. Zagotovo imaš doma star papir, stare škatle, nešteto risbic otrok, stare darilne vrečke, majice, ki so odslužile. Daj jim novo življenje in jih pošlji v drug dom. Preden se lotiš nakupa novega papirja za zavijanje ali darilnih vrečk, prečesi svoj brlog, ki verjetno skriva še polno še uporabnih elementov za zavijanje daril.

#2 Speci piškote in jih pripni na darilo.

Kako okusno bo potem šele darilo, če bodo že piškoti tako zelo slastni? In saj veš, ko so srečne naše brbončice smo srečni tudi mi.

#3 Darilu vedno dodaj sporočilce.

Prikupno je, če ob darilu zapišeš kakšno svojo misel. Če ti leži pisanje napiši veliko in spevno, če si bolj redko besedne vrste, napiši le kakšno pozitivno misel. In ne pozabi na svoj podpis. 

Če pa se ti zdi, da bo zavijanje vzelo preveč tvojega časa ali ti (bog ne daj) povzročilo preveč stresa – zavij v naš studio. Z veseljem ti pomagam z zavijanjem. Mogoče pa ti bodo v pomoč že tile okraski za darila. Jaz verjamem v tvoje spretne prste in saj veš, najlepše je, ko ima darilo tudi tvoj zaključni podpis.

Hej, izberi dobro in praznuj še lepše! ✨

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.