Šopek za strelke & Karmen Meze

Ona je Karmen.

Ja, tista Karmen iz La Popsi dueta. In po novem tudi ambasadorka našega posebnega šopka – to je, šopek za strelke. Tako kot šopek je tudi Karmen ena unikatna punca. Polna je energije in tistih iskric v očeh, ki nakazujejo to, da ima vedno kakšno dobro idejo, s katero čaka, da jo uresniči.

sopek-za-skorpijonke-1
Karmen Meze, ambasadorka šopka za strelke in 1/2 La Popsi dueta.

Verjetno že poznate La popsi zamrznjene sadne deserte na palčki. Zgodba, ki jo pišeta Karmen in Neža, je malo da ne, pravljična. Tista, o kateri punce sanjajo že kot majhne. Dve dekleti, polni sanj, ki gradita trdno prijateljstvo skozi otroške, in kasneje tudi najstniške, norčije. Verjameta, da bosta, ko odrasteta, preprosto, nekaj počeli skupaj – in to uspešno. In tako tudi je. Zdaj pride na vrsto tisti rek “Če si nekaj močno želiš … “ Pritrdimo, se uresniči! Njuna zgodba je všeč tudi nam, zato smo Karmen, ki praznuje v novembru, izbrali za ambasadorko šopka za strelce.   

Šopek za strelke: v vijola in indigo modri

Naši šopki, ki nastajajo v seriji šopkov za astrološka znamenja, se posvečajo prav vsakemu znamenju posebej – njihovemu karakterju, stilu življenja, poslanstvu. Tako je tudi vsak cvet, ki sestavlja šopek, izbran skrbno in na podlagi analize posameznega znamenja.

sopek-za-skorpijonke-2
Šopek strelec: v prepletu odtenkov vijolične barve, ki ponazarja modrost.

Šopek za strelke je razigran in vsekakor ne preveč enostaven – tudi strelke to niso. Izbor rož ni širok, je pa edinstven in premišljen: limonium, statica, evkaliptus in eringium. V barvni shemi šopka prevladujeta vijola in indigo modra, ki ponazarjata modrost. Različni odtenki vijolične ga naredijo bolj ženstvenega.  

Karmen, planeti, horoskop in rože

Imamo torej šopek za strelke in njegovo ambasadorko Karmen Meze. Tako kot Mojco Mavec – ambasadorko šopka za škorpijone, smo tudi Karmen vprašali skozi kakšna očala gleda na svet kot strelka.  

 

“Uživač? Vedno in povsod.”

 

Za strelce zagotovo velja dvoje: večni optimist in res pravi uživač življenja. Velja tudi za Karmen?

“Haha definitivno. Večni optimist, se verjetno najbolj pokaže pri tem, da si znam sama pri sebi vedno vse ljudi nekako “opravičiti”. Zakaj je nekdo, tako ravnal kot je, ali pa samo zakaj je, takšen kot je… In zaradi mojega “optimizma” ljudem nikakor ne znam zameriti (haha). Uživač? Vedno in povsod. “Vrlina”, katero bi srčno rada naprej predala mojim otrokom, da si lahko vsak dan narediš dan, v katerem uživaš, in da je to odvisno samo od tebe.”

Avanturist, humorist, človek akcije, vedoželjen, brez dlake na jeziku, včasih nepotrpežljiv – še nekaj lastnosti strelcev in strelk, rojenih med med 22. novembrom in 20. decembrom.

sopek-za-skorpijonke-4
Karmen Meze je večna optimistka.

 

“Ko se mi življenje malenkost umiri mi hitro postane “dolgčas” in moram spet uvesti kakšno spremembo.”

 

 Karmen o tem, kako šofira skozi dan:

“Moja slaba stran je vsekakor ta, da imam takoj občutek, da nekaj zamujam in da bi lahko še “nekaj več”. Ko se mi življenje malenkost umiri mi hitro postane “dolgčas” in moram spet uvesti kakšno spremembo. (haha) Se podpišem pod avanturist, človek akcije, vedoželjen, brez dlake na jeziku (ampak se trudim, da vedno na zelo prijazen način povem, ko se mi kaj ne zdi prav), nepotrpežljiv (ko si v glavi začrtam nek cilj, malo daljšo pot hitro označim za neuspešno).”

Ali Karmen verjame v  “prav” postavljene planete, ki nakazujejo, da se vse zgodi z namenom in ob svojem času ali je bolj domača v razmišljanju, da je vsak posameznik kreator vsakdana in da usoda ne obstaja, da zunanji vplivi nimajo nobene teže?

“Vse se zgodi z namenom in ob svojem času –  je bil eden izmed najbolj pogosto izgovorjenih stavkov mojih staršev. Tudi, ko sem zbolela pred zelo težko pričakovanim izletom v Gardaland (se mi je pri 11 letih podrl svet haha), sem se razšla s fantom ali pa sem samo zamudila avtobus, sta me s tem stavkom vedno potolažila. In moram priznati, da če gledaš na življenje skozi to, da se dejansko prav vsaka stvar zgodi z namenom, je vse veliko lažje, nekako se naučiš prepustiti toku in tudi, ko sem se mu nekajkrat poskusila upreti sem kmalu spet ugotovila, da “proti toku” pač dolgo ne gre. Moje razmišljanje na tem mestu je, da usoda vsekakor obstaja. Ampak obstaja do te mere, da so ti nekatere stvari v življenju “namenjene, točno takšne, kot so”, a imajo kljub temu zunanji vplivi vpliv, kakšna je tvoja pot in miselnost skozi življenje. Lahko bi rekla, da se prepustiš toku (usoda), a vseeno je odvisno na kakšen način zaplavaš (zunanji vplivi).”  

 

“Že nekaj let mi oče vsako jutro pošlje horoskop iz časopisa.”

 

Je branje horoskopa zanjo njen vsakdan, dnevna rutina?

“Že nekaj let mi oče vsako jutro pošlje horoskop iz časopisa. Včasih me nasmeji in mi polepša dan. Gledam pa sama na to skozi zelo racionalne oči. Se mi zdi, da se vsi popolnoma zavedamo, da je napoved horoskopa prava “znanost” in to zares obvlada po mojem mnenju le peščica ljudi. A vseeno bolj “za zabavo” rada preberem vsakega.”

sopek-za-skorpijonke-karmen
V šopku za strelke je tudi evkaliptus, ki je Karmen še posebej blizu.

Nekateri uspešni podjetniki (tudi slovenski) se pri svojem poslu ozirajo “v nebo” in na podlagi prav postavljenih planetov lansirajo nove produkte, ideje … Se tudi z Nežo lotevata novih kampanj na takšen način, ali preprosto lansirata produkte glede na čas, potrebe …?

“Lagala bi, če bi rekla, da o tem sama še nisem razmišljala … (smeh) Do sedaj še nisva, me je pa že nekajkrat prijela želja po tem. A greva po navadi potem kar po občutku. “Se prepustiva toku” in zaenkrat se nama po občutku vedno odnese.”  

 

“Točno tista, ki si vsako nedeljo kupi nov šopek.”

 

Kaj pa Karmen in rože? Je ena tistih, ki si vsako “nedeljo” kupi nov šopek ali je bolj na strani lončnih, katere potrebujejo rože le vsake 14-dni?

“Točno tista, ki si vsako nedeljo kupi nov šopek. Sicer ne znam popolnoma opisati, ampak mi to da neko zadoščenje za cel teden. Verjetno sem se tega naučila pri babici in si vedno želela imeti enak “obred”. No, pustimo malenkosti, da bi poleg tega iz stanovanja najraje naredila pragozd. (Smeh).”

Se posebej poistoveča s katero od rastlin?

“Z evkaliptusom. Deluje mi pokončen, a hkrati tako nežno diši, ni nič posebnega navzven, a hkrati je zelo poseben. Lahko bi rekla tudi, da sem malce “zasvojena” z njim in ga imam tako na mizi kot pod tušem.”

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.