ŠOPKI ROŽ, DARILO ZA VSE PRILOŽNOSTI

Šopki rož so magični. Drobna pozornost, ki jo namenimo sebi ali drugim, a pomeni ogromno. Se spomniš, kakšno veselje je, ko za darilo prejmeš šopek rož, ki ga sestavlja tvoje najljubše cvetje, šopek, ki je bil ustvarjen samo zate? Lepo je prejeti, še lepše pa je podariti. Kdaj si nazadnje podaril/a šopek, ki je narisal nasmeh na obrazu? Naši šopki rož tudi pozimi pričarajo za Pomladno veselje, poskrbijo za Topel objem ali pa izkažejo … ? Ljubezen, pravzaprav.

Šopki rož izražajo ljubezen in naklonjenost

Nekoč so cvetje darovali bogovom, navada obdarovanja s šopki rož pa se je kmalu razširila in v zvezi s tem so se vzpostavila mnoga nenapisana pravila. Danes so pravila vse manj pomembna in pri obdarovanju smo lahko povsem svobodni, kar je čudovito, saj se lahko brezskrbno poigravamo z izbiro rož ter kombiniramo različne barve in različne vrste cvetja. ??Ali veš, da rezano cvetje in suho cvetje prav lepo pašeta skupaj? Vse bolj priljubljeni postajajo asimetrični šopki cvetja, pa tudi velikost šopka ni več tako pomembna.

Naj bo več kot šopek rož, naj bo zgodba!

V Sanjskem šopku verjamemo, da je s šopki rož svet lepši. Za kar največji učinek pa predlagamo, da šopek izbereš posebej za osebo, ki ga bo prejela. Upoštevaj barve in stile, ki jih ima ta oseba rada. Pomisli na njen karakter. Za maksimalen učinek dodaj še iskrivo posvetilo ✒, ob katerem bo prejemniku zaigralo srce … ?

 

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.