Velikonočna dekoracija doma: pisana, živahna in unikatna

Velikonočna dekoracija doma je eden prvih klicev pomladi v naše stanovanje. Že dolgo ni več povezana le z barvanjem pirhov, ampak vključuje tudi druge dekorativne elemente, ki so povezani z največjim krščanskim praznikom.

velikonocna-dekoracija-doma

Velikonočna dekoracija doma naj bo unikatna, pisana in živahna – tako kot je unikatno in živahno novo življenje, ki se rodi.

Znano je, da se za veliko noč dobro je. Tradicija pravi, da ni velike noči brez potice, šunke, pirhov in hrena. Mi dodajamo še, da je nadvse lepo, če si ob pripravi dobre jedače vzamemo čas tudi za pripravo dekoracije za veliko noč. Pa naj bo to namizna dekoracija, velikonočni venček ali šopek rož.

Bistveno sporočilo velikonočne dekoracije naj bo, tako kot praznik sam: veselje in upanje.

Ideje za velikonočne dekoracije, polne živih barv

Večina idej za velikonočne dekoracije, ki jih bomo našli z brskanjem po splet, vključuje pirhe, jajčne lupine in prvo spomladansko cvetje. Vse te ideje povezujejo živahne barve, ki ponazarjajo rojstvo novega cikla – pomladi. In že pomlad sama nam ponuja barve in zvoke, ki smo jih čez zimo pozabili. Spet se srečamo z živo zeleno barvo. S travniki raznobarvnih cvetlic. Regratom. Z glasnim petjem ptic.

Narava je naš navdih. Vsako leto spomladi nas opomni na nove začetke, na nov val energije, na nov poganjek, novo življenje. Tako kot velika noč.

Glavno vodilo pri oblikovanju idej za velikonočne dekoracije naj bo torej preplet živih barv in vnos le teh v naše domove. Prepustite se domišljiji in ustvarjajte. Z barvami, z rožami, z dekorativnimi elementi, ki so vam blizu.

velikonocne-dekoracije-ideje

Pomislite tudi na ponovno uporabo in bodite ekološki – saj veste z nekaj iznajdljivosti lahko vse dekorativne elemente najdemo doma in jih predelamo v novo, svežo podobo. Ideje za velikonočne dekoracije, se, tako kot pravzaprav tudi vse druge dekoracije začnejo izoblikovati v naši glavi. Zapišite si ideje na papir, jih narišite, potem pa zavihate rokave in se lotite dela! In da bo še bolj zabavno – naj bo velikonočna dekoracija doma projekt cele družine.

Velikonočna dekoracija stanovanja – kako vključiti vso družino?

Zakaj ne bi velikonočnih praznikov, ki že sami po sebi delujejo povezovalno, združili še s kreativnostjo? In tako vsi skupaj, cela družina, poskrbeli, da bo velikonočna dekoracija stanovanja pisana na kožo prav vsakemu izmed članov družine.

Nekdo je po navadi vedno idejni vodja. Tisti, ki se mu porodijo nore ideje. Tako bo verjetno tudi pri ideji za velikonočno dekoracijo doma. In potem sledi določitev vlog, kdo bo kaj počel. Komu je določen korak bolj pisan na kožo ali po domače, katera opravila mu bolj dišijo. Kdo bo barval, kdo bo strigel, kdo bo lepil? Potem pa, akcija! Naj se velikonočno ustvarjanje začne!

velikonocna-dekoracija-stanovanja

Najlepše je, ko je projekt zaključen in ko je velikonočna dekoracija stanovanja nared! Ko se veseli celotna družina, ko je dom dobil novo, svežo podobo ter tisti blažen občutek, ko je celotna družina združila moč in se še bolj povezala v skupnem projektu – dekoraciji doma za veliko noč.

Velikonočna dekoracija mize

Še vedno, kot po tradiciji, največ pozornosti posvetimo velikonočni dekoraciji mize. Razlog, zakaj, je pravzaprav zelo enostaven. Vse spečene in skuhane dobrote bodo svoje mesto našle na kuhinjski mizi. Če že nič drugega ne, pa zagotovo pobarvani pirhi in potica, ko pridejo obiski. Prav zato je miza v času praznikov osrednji element, okorg katerega se zbiramo.

Velikonočna dekoracija mize je lahko preprosta ali pa razkošna. Tradicija pravi, da se začne že z izbiro pravega namiznega prta – seveda to izhaja iz krščanske simbolike, in če to ni vaše področje, se s tem zagotovo ne boste obremenjevali.

velikonocna-dekoracija-mize

Če prisegate na minimalizem, bo super izbira že preprost velikonočen šopek – lahko iz svežega ali suhega cvetja. Ali pa spleteno gnezdo za jajčka. Če pa vam velika noč predstavlja bogastvo, bo verjetno tako izgledala tudi vaša miza – polna vseh dekorativnih elementov, od zajčkov do narcis. Kvačkanih izdelkov in seveda polno tistih, za pod zob.

Izberite svoj stil in mu sledite.

Brezčasna velikonočna dekoracija doma

brezcasna-dekoracija-doma

Tudi v našem cvetličnem studiu posvečamo svoj kreativni moment veliki noč. Duh naših velikonočnih dekoracij za dom je prepleten, ne toliko s svežim cvetjem, kot z brezčasnostjo. Navdušujejo nas dekoracije iz suhega cvetja in živo barvni elementi.

Nismo se ustavili samo pri velikonočni namizni dekoraciji, ampak smo velikonočne dekoracije postavili tudi na steno in na vrata. Ker, vse je stvar perspektive! Zakaj torej tudi velikonočni prazniki ne bi bili nekoliko drugačni in posebni, predvsem pa pisani in živahni?

Čar vseh naših kreacij pa je v tem, da vam ne bo služil zgolj in samo kot velikonočna dekoracija doma, pač pa bo vaš dom lahko krasil skozi celotno leto. Ko se vam bo zdelo, da bo dekoracija izgubila svoj čar, ji le zamenjajte le lokacijo ali jo obogatite s kakšnim svojim elementom, pa bo spet nova in zaživela v vsem svojem sijaju.

Pa lepe velikonočne praznike!