Moderni adventni venčki

Obvezna sestavina vsakega decembra – adventni venčki – vsako leto prinašajo upanje, mir, veselje in ljubezen. Praznični dnevi bodo še lepši, če bo vaše stanovanje krasil unikaten adventni venček. Če niste za klasiko, potem si v nadaljevanju oglejte, kako izgledajo moderni adventni venčki in kakšni so letošnji trendi adventnih venčkov in božičnih dekoracij.

 

Letošnji trendi adventnih venčkov

Na kratko: Vrnitev klasike s sodobnim pridihom. Zelenje iz bližnjega gozda in dišeči dodatki iz kuhinje (cimet, pomaranča, nageljnove žbice, sušeno jagodičevje). Različni odtenki zelene, ki jih krasijo elementi tople oranžne, rdeče in rjave barve. Letošnji trendi adventnih venčkov naredkujejo vrnitev klasike, kot smo jo poznali včasih. Je pa letos ta klasika obogatena z modernimi elementi.

To so lahko npr. kakšni nenavadni detajli ali novi materiali (pampaška trava, evkaliptus, nenavadne vejice …), nekoliko več svobode je tudi pri obliki (letos je moderna dinamična, košata oblika venčka). Da je letošnji venček po zadnjih trendih, najbolje poskrbi evkaliptus. ? Venček z evkaliptusom še vedno ohranja klasične barve, a po zaslugi evkaliptusa dobi sodobno in razigrano noto.

Letošnji trendi pri izbiri adventnih venčkov se torej spogledujejo s preteklostjo in narekujejo vrnitev retro šarma iz časa naših babic. ✨ Po drugi strani pa so priljubljeni tudi različni sodobni elementi, ki venčku dodajo nekaj moderne razigranosti.

VEČ ADVENTNIH VENČKOV

 

Adventni venčki iz naravnih materialov

Naravni materiali so ekološki, prijazni na otip in imajo poseben vonj. Če želite naravno in toplo decembrsko vzdušje, bodo za to poskrbeli adventni venčki iz naravnih materialov, kot so npr. storži, smrekove vejice, mah, lubje in vse bolj priljubljena pampaška trava. Takšen naraven moderni adventni venček ima kljub sodobnemu izgledu pridih tradicije in topline.

 

Moderni adventni venčki iz pampaške trave

Pampaška trava je vse bolj priljubljena za takšno ali drugačno dekoracijo doma. Zakaj je ne bi uporabili tudi za adventni venček? Resasta tekstura poskrbi za dinamičen izgled, naravna barva pa prostoru doda občutek domačnosti. Venček iz pampaške trave je odlična izbira za tiste, ki imajo radi minimalizem. Adventni venček lahko obesite na vrata ali pa ga postavite na mizo. 

 

Minimalistični adventni venčki

Če ne želite košatega adventnega venčka, lahko izberete adventni venček, narejen na tankem obroču. S svojo lahkotnostjo bo poskrbel za pridih svežine v prostoru. Takšen venček se še posebej lepo poda v manjša stanovanja. Izbrana dekoracija iz suhega cvetja pa bo v prostor na nevsiljiv način vnesla veselo, praznično vzdušje …

Nekateri ljudje so ustvarjalci po duši, drugi se svojega kreativnega potenciala sploh ne zavedajo. Mi vas spodbujamo, da letos sami naredite adventni venček, ko vas zagrabi ustvarjalni moment. Zato smo za vas pripravili vodnik Kako narediti adventni venček – brez kupljenega materiala za ustvarjanje in povsem preprosto. Ko zberete vse sestavine, le pustite domišljiji prosto pot …

 

Razgibane adventne dekoracije

Moderni adventni venčki “kršijo” pravila glede oblike. Letos smo lahko pri kreacijah nekoliko bolj drzni. Adventni venček lahko naredimo iz nenavadnih materialov ter se poigravamo z barvami. Poleg tega je lahko oblika venčka povsem po vašem okusu. Kaj pravite na adventni venček s svečami v majhnih vazicah? Ali pa adventno dekoracijo na kamnitem pladnju? Trendi v letošnji sezoni prinašajo nove materiale, teksture in oblike – enako velja tudi za poročno cvetje in ostale cvetlične dekoracije. 

ADVENTNI VENČKI >

 

Sprehodili smo se čez nekaj najbolj opaznih trendov modernih adventnih venčkov. Veseli bomo vašega komentarja, fotografije vašega adventnega venčka ali kakšnega drugega predloga, ki nam ga lahko zaupate v naš nabiralnik

Pa še tole. Vse več ljudi se odloči za dekoracijo doma z venčki iz suhega cvetja tudi med letom. Venčki tako krasijo vhodna vrata in notranje stene in s tem širijo pozitivne vibracije skozi vse leto!  

 

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.

 

Vse kar o adventnih venčkih še niste vedeli.

Kako narediti adventni venček

Kako narediti adventni venček, takoj za tem, ko ob kavi po kosilu dobite idejo in željo po ustvarjanju? Vem, ves...

Preberi več>>
Adventni venčki za na vrata

  Kaj lahko bolje nakazuje, da se bliža najbolj magičen čas v letu, kot adventni venčki? Mogoče le adventni venčki,...

Preberi več>>
ADVENTNI VENČKI IZ NARAVNIH MATERIALOV

Če iščete navdih za čudovite in unikatne adventne venčke iz naravnih materialov, potem ste na pravem mestu. Adventni čas je...

Preberi več>>