Kako narediti adventni venček

Kako narediti adventni venček, takoj za tem, ko ob kavi po kosilu dobite idejo in željo po ustvarjanju? Vem, ves čas hitimo, norimo in gledamo na uro, da bomo pravočasno tam, da ne bomo zamudili tega in pozabili tretjega. Običajno, vsaj pri meni je tako, je čas, ko si ga po kosilu vzamem za kavo, moj čas. Čas, ko mi švigajo ustvarjalne ideje po glavi in ko si polnim beležko s skicami. V predprazničnem času so misli in ideje še bolj intenzivne in verjamem, da je tudi pri tebi tako.

 

Kako narediti adventni venček, ko te zgrabi ustvarjalni moment?

 

Vsak, ki je vsaj malo ustvarjalca, v prednovoletnem prazničnem času razmišlja, kakšni adventni venčki bodo letos širili mir, upanje, veselje in ljubezen. Ko te zagrabi ustvarjalni duh, ko dobiš idejo in bi prav ta trenutek začel ustvarjati ….. se razočarano spomniš, da je nedelja popoldan in da so vse trgovine z ustvarjalnim materialom zaprte. Ti pa si prav to popoldne želiš ustvarjati, saj si v pravem momentu.

In kaj storiti sedaj?

 

Adventni venček lahko narediš tudi brez kupljenega materiala za ustvarjanje.

Tako je. V tem članku ti razkrijem nekaj trikov, kako pričeti z ustvarjanjem, ko si v pravem momentu, brez obiska trgovine z materialom za ustvarjanje.

Kako začeti? Ideja o adventnem venčku, ki jo imaš v glavi naj gre takoj na papir – skiciraj, zapiši, barvaj in kracaj. Tudi če ti skice ne ležijo preveč, stori to. Ne obremenjuj se, kaj bodo drugi rekli o tvoji skici, to je tvoja skica in drugim je res ni potrebno razumeti.

 

kako-narediti-adventni-vencek

 

Nato preišči vse kote in kotičke doma ter najdi materiale, ki bi bili primerni in uporabni za izvedbo tvoje ideje. Preveri, kaj imaš in kaj še potrebuješ. Vse tisto kar ti manjka za izdelavo adventnega venčka, verjemi mi, te čaka v gozdu.

Torej, pojdi v bližnji gozd, park ali sprehajalno pot. Imej oči na peclju in zagotovo najdeš ravno pravšnjo vejo, kamenčke ali storže, ki bodo glavni element ali pomemben detajl tvojega adventnega venčka za na mizo ali vrata.

Poleg materiala za izdelavo adventnega venčka, potrebuješ še lepilo, žice, vrvico, vezice … Če si kaj ustvarjalca, imaš nekaj od tega zagotovo doma.

 

kako-narediti-adventni-vencek-material
Le kakšne materiale lahko pozno jeseni najdem v naravi za izdelavo adventnega venčka? Klikni na sliko.

 

Ko imaš vse sestavine za izdelavo adventnega venčka, pusti domišljiji in ustvarjanju prosto pot

 

Tako. Imaš skico, imaš ustvarjalni material in pripomočke za izdelavo kreacije. Veš zakaj je skica tako zelo pomembna? Zato, da med iskanjem materiala doma in v gozdu ne izgubiš fokusa. Brez skice in načrta bi te premamilo še tisoč drugih elementov na podstrehi in gozdu. Govorim iz lastnih izkušenj. 🙂 Sedaj, ko imaš vse na kupu, pa začni ustvarjati, daj si duška, sprosti misli, spočij glavo in brez obremenjenosti uživaj pri ustvarjanju. In na koncu primerjaj skico s končnim izdelkom. Je adventni venček za na mizo takšen, kot narekuje skica, ali je ustvarjalni duh šel prosto pot?

Naj ti zaupam moje izkušnje …. V 80% sta skica in končna kreacija kot noč in dan. 🙂

Če pa ti je letošnje leto minilo čisto prehitro in ne najdeš časa za ustvarjanje, sem jih nekaj naredila prav zate.

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.

Več idej, kako narediti adventni venček, opisujem tudi v spodnjih člankih:
Ideje za adventni venček

Ideje za adventni venček so v predbožičnem času vedno znova dobrodošle – božični venček, kljub...

Adventni venčki za na vrata

  Kaj lahko bolje nakazuje, da se bliža najbolj magičen čas v letu, kot adventni...

ADVENTNI VENČKI IZ NARAVNIH MATERIALOV

Če iščete navdih za čudovite in unikatne adventne venčke iz naravnih materialov, potem ste na...