ŠOPEK ROŽ ZA ROJSTNI DAN – POPOLNO DARILO – SPLETNO NAROČILO & DOSTAVA NA DOM

Šopek rož za rojstni dan je skoraj obvezen del darila, ki ga lahko naročite kar na spletu. Zagotovo se tudi vi sprašujete:

 • Ali je mogoče šopek rož za rojstni dan naročiti po spletu? DA. ✅
 • Ali lahko naročilo pošljem kot darilo (brez računa zraven)? DA. ✅
 • Ali je možno šopku dodati tudi osebno posvetilo? DA ✅
 • Ali lahko naročim dostavo na točno določen datum? DA. ✅
 • Ali bo šopek prišel na katerikoli naslov v Sloveniji? DA. ✅
 • Skrbi me, da se bo šopek na poti poškodoval. Je moja skrb upravičena? NE.

 

Šopki rož

 

V nadaljevanju z vami delimo nekaj napotkov za lažjo izbiro rojstnodnevnega šopka. ? Ogledali si bomo nekaj zanimivih podatkov o tem, kdo največ kupuje cvetje, spoznali nekaj “pravil” obdarovanja po svetu in ugotavljali, kaj ljudje pravzaprav občutimo, ko za darilo prejmemo šopek rož (namig: ljubezen, naklonjenost, veselje in druga pozitivna čustva). 

Obdarovanje s cvetjem nekoč in danes

Že v starih civilizacijah je imelo sveže in suho cvetje močan simbolni pomen, pripisovali so mu čarobno moč. Že Egipčani so bili znani po svojih bogatih cvetličnih vrtovih in dišavah, ki so jih posvečali bogovom. Grki in Rimljani so cvetje uporabljali za dekoracijo svetih prostorov in pomembnih dogodkov.

Obdarovanje ob osebnih praznikih se je v Evropi razcvetelo v viktorijanski dobi, sočasno pa so se vzpostavila tudi mnoga pravila v zvezi z obdarovanjem. 

 

Šopek rož za rojstni dan - 1
Šopek rož za rojstni dan je najlepše darilo, ki sproža izjemno pozitivna čustva.

 

Šopek rož za rojstni dan je danes najbolj razširjeno darilo. Tudi danes se cvetje uporablja v različne namene, poleg daril je priljubljen način dekoracije za dom ali pomembnih dogodkov, med katerimi še posebej izstopa poročna dekoracija (prav cvetje je tisto, ki poskrbi za svežino in karakter za popolno poročno dekoracijo). 

So se pa pravila v zvezi s podarjanjem cvetja v zadnjem obdobju nekoliko omilila. Eno od znanih pravil v preteklosti je bilo vezano na parno ali neparno število cvetov v šopku (veljalo je, da je parno število cvetov namenjeno preminulim osebam). Danes takšna nenapisana pravila niso več tako pomembna, tako da imamo pri obdarovanju s šopkom za rojstni dan nekoliko bolj proste roke. 

 

Cvetje in rojstni dan v različnih kulturah

Različne kulture imajo različne navade in prepričanja, povezana z obdarovanjem za rojstni dan:

 • V Angliji bele lilije simbolizirajo žalost, zato jih ne podarjajo za rojstni dan.
 • V Arabskem svetu svetlo in pastelno cvetje predstavlja veselje, medtem ko na Zahodu predstavlja žalovanje.
 • Različne kulture zelo različno razumejo rdeče vrtnice (ponekod pomenijo ljubezen, drugje pa željo po prevladi), zato jih pogosteje kot za rojstni dan podarjajo za valentinovo. 
 • V Rusiji je šopek rož za rojstni dan primerno darilo, medtem ko druge cvetlične dekoracije niso.
 • Države, v katerih se ljudje najpogosteje poslužujejo dostave rož na dom so: Anglija, ZDA, Avstralija, Kanada in Nemčija. 

 

Kakšne barve rože podariti za rojstni dan?

V preteklosti so bila pravila glede barve rož precej stroga. Danes se je to spremenilo. Pri Sanjskem šopku verjamemo, da mora biti vsak šopek posebna kreacija, v kateri se mešajo različni cvetovi in tako prenašajo različna sporočila. Skupaj pa tvorijo nepopisno lepo celoto. ? Verjamemo v izbrane kombinacije različnega cvetja, različnih barv in različnih tekstur. Ker šopek rož za rojstni dan izraža veselje ob slavju, priporočamo izbiro pisanega in dinamičnega šopka. Naročilo poteka enostavno, je hitro in ugodno, dostava šopka je namenjena prav vsem.

 

Katera čustva prebujajo šopki rož za rojstni dan?

Šopek rož za rojstni dan - 2
Raziskave dokazujejo, da obdarovanje s cvetjem spremljajo občutki sprejetosti, ljubezni in naklonjenosti.

 

Vsi vemo, da cvetje v splošnem prinaša pozitivna občutja tako tistemu, ki ga podarja, kot tudi tistemu, ki ga prejme. Nas so zares navdušili podatki iz raziskave, ki potrjujejo naše prepričanje, da Sanjski šopek prav zares  širi srečo.

Če ste bili pred branjem tega prispevka v dvomih, ali podariti šopek rož za rojstni dan ali ne, ste sedaj zagotovo našli odgovor. Ponudbo šopkov si lahko ogledate v naši cvetličarni (nudimo dostavo na vse naslove po Sloveniji) in skupaj z našim cvetjem širite srečo! 

 

Avtor:

Metka Sporiš

dipl. inž. agronomije in hortikulture
Evropski florist 1. stopnje

Verjamem, da sta ljubezen do dela in ustvarjalna žilica zmagovita kombinacija. In prav vsako jutro se veselim ustvarjanja, ki ga prinaša nov dan. S cvetjem ustvarjam za svojo dušo, vaše veselje in lepši jutri.